Lärarwebbarna för år 7 och 8 är klara!

Målsättningen med våra lärarwebbar är att du ska kunna minska din planeringstid och ändå ge eleverna större variation och bättre inlärningsmöjligheter. Läs mer om lärarwebbarna i vänsterspalten eller klicka här för att se en liten film om dem.

Om du vill titta på och pröva om lärarwebbarna är något för dig och dina klasser kan du göra det nu. Det gäller oberoende av om du redan använder Gracias eller ej. Gör så här: Gå in på Gracias 6, kapitel 5 och klicka uppe i högra hörnet på att logga in. Användarnamn: nyfiken@gracias.nu Lösenord: gracias6

Lärarwebbarna kommer att kontinuerligt uppdateras med mer övningar, nya länkar osv.

Kahoot

Tycker dina elever om att tävla med Kahoot? Nu kan ni göra det med uppgifterna från några av minitesten. Sök på Gracias minitest så hittar du de kahoots vi har gjort. Om du vill ha en kahoot för en speciellt kapitel kan du söka på det också, Gracias 7 kap 8 osv. Det är många lärare som har lagt ut egna.

Mera information

  • Vill du läsa om tankarna/idéerna bakom övningarna på hemsidan? Gå till övningssidan för Gracias 7 kapitel 1.

  • Vi som arbetar med Gracias tror på pappersbokens framtid i skolan. Eleverna behöver variation till sitt omfattande skärmtittande på fritiden. Och titta här! Forskning som talar för att man lär sig mer om man skriver för hand.

  • De flesta övningstyper och prov fungerar överallt (dvs. på datorer, läsplattor och mobiler) Dock inte Blandade övningar/provförhör vilket vi beklagar. Du kan läsa mer om detta under fliken Systemkrav.