OBS! Nytt om lucktexterna.

Nu kan inloggade lärare både skriva ut lucktexterna och ge dem som digitala prov.

Språkval i årskurs 6

Vi har reviderat LH 6 inför att språkvalet blir obligatoriskt och betygsatt. Det finns uppdaterade kommentarer och vi har lagt till 3 separata läsförståelseprov. För att se exempel från lärarwebben för år 6: Klicka på "Gå till Gracias 6" i vänsterspalten och sedan på kapitel 5.

Gracias lärarwebbar!

Målsättningen med våra lärarwebbar är att du ska kunna minska din planeringstid och ändå ge eleverna större variation och bättre inlärningsmöjligheter.

>>Klicka här<< för att se en liten film med allmän information om lärarwebbarna.

Klicka på länken Lärarwebbar i vänsterspalten för att läsa mer om dem.

>>Klicka här<< för att pröva en demo med 3 kapitel från lärarwebben för Gracias 7.

>>Klicka här<< för att se en film om hur du kan använda lärarwebbarna effektivare med hjälp av 4 enkla kortkommandon. Med lite teknik blir din vardag mycket enklare!

Vår nya lucktextövning!

Tycker du också att det är viktigt att eleverna får öva på ord och uttryck på många olika sätt? Då kommer du gilla vår lucktextövning. I den får eleverna öva på utvalda ord och uttryck på tre olika sätt. Är du inloggad kan du även skriva ut lucktexterna och ge dem som digitala prov. >>Klicka här<< för att visa en liten film om den för eleverna.

Fiestas durante el año

Du har väl sett vårt nya kapitel i lärarwebben för år 7? Där samlar vi länkar från den spansktalande världen.

Har du problem med att logga in?

Pröva med en annan webbläsare.

Tryckta läromedel

Vi som arbetar med Gracias tror på pappersbokens framtid. Gracias är ett omfattande, komplett material framtaget för Lgr-11 och det fungerar utmärkt helt utan internet. Men med detta sagt, om du har möjlighet att använda våra lärarwebbar i klassrummet blir din vardag enklare och dina elever får större variation i sin inlärning.

Mera information

  • Vill du läsa om tankarna/idéerna bakom övningarna på hemsidan? Gå till övningssidan för Gracias 7 kapitel 1.

  • De flesta övningstyper och prov fungerar överallt (dvs. på datorer, läsplattor och mobiler) Dock inte Blandade övningar/provförhör vilket vi beklagar. Du kan läsa mer om detta under fliken Systemkrav.

Kahoot

Tycker dina elever om att tävla med Kahoot? Nu kan ni göra det med uppgifterna från några av minitesten. Sök på Gracias minitest så hittar du de kahoots vi har gjort. Om du vill ha en kahoot för en speciellt kapitel kan du söka på det också, Gracias 7 kap 8 osv. Det är många lärare som har lagt ut egna.